Taxatierapport woning

Er zijn twee soorten taxatierapport voor uw woning: een gevalideerd taxatierapport en een standaard taxatierapport. 

Wanneer gevalideerd taxatierapport?

Heeft u onlangs een woning gekocht of gaat u een hypotheek oversluiten? Dan vraagt uw bank u hoogstwaarschijnlijk om een recent uitgevoerd gevalideerd taxatierapport. Dit is een officiële verklaring van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), opgesteld door een Register Taxateur, waaruit de waarde van de woning blijkt. Heeft u een taxatie van uw huis nodig? Wij stellen uw taxatie op volgens de regels van het NWWI.

De inhoud van het taxatierapport

Uw taxatierapport moet bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Privaatrechtelijke aspecten;
  • Omschrijving omgeving en object;
  • Staat van onderhoud;
  • Verontreiniging;
  • Onderbouwing waardeoordeel;
  • Publiekrechtelijke aspecten;
  • Informatie uit het kadaster.

Bij het opmaken van een taxatierapport van een appartement zult u een aantal gevraagde stukken moeten aanleveren. Voor de taxateur zijn een aantal stukken verplicht om in te zien en toe te voegen als bijlage in het rapport. Deze zullen onderzocht worden en zijn nodig voor de validatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een balans, exploitatiecijfers, splitsingsakte en splitsingstekening, mjop, laatste vergaderstukken digitaal beschikbaar. Deze stukken dient de opdrachtgever aan te leveren. Mochten deze stukken niet worden aangeleverd, dan kan de taxatie vertraging oplopen. Bij het niet aanleveren van deze stukken en voor het opvragen van deze VVE stukken door taxateur worden kosten in rekening gebracht.

Alle taxatierapporten worden digitaal verstuurd. Voor een hard copy vragen wij €25,-. Bij elke taxatie wordt er een boom geplant ter compensatie van de CO2 uitstoot.

Taxatierapport aanvragen